Dag Vkblog! Hallo wondere onderwijswereld!

Volkskrant doet Vkbloggers in de ban - en andersom

Ik ga maar niet afwachten welke consensus er wordt bereikt – if ever – onder de woedende Volkskrantbloggers over de plek waarop ze weer een nieuwe community willen vormen, weg onder de hoede van blogbeul en VK-hoofdredacteur Philip Remarque, die eerder het grote geld dient dan de belangen en behoeften van zijn actieve VK-bloggers. Ver weg ook van zelfuitgeroepen VK-ombudsman Thom Meens, die zich er in verheugt dat hij straks geen last meer heeft van al die zeurende lezers die niet kunnen schrijven, en die zijn ombudstaak zo opgevat lijkt te hebben dat hij graag zijn krant beschermt tegen haar lezers.

We hebben nog een paar weken om onze oude blogs te redden, en geheel tegen mijn gewoonte in ga ik nu eens niet wachten tot het laatste moment. Het is jammer dat de ‘schil’ die het VKblog-kader was om alle blogs heen, en die hielp om interessante bijdragen van anderen te vinden en interactie te bevorderen, straks verdwenen zal zijn. Maar een blogmogelijkheid los van de journalistieke apparatsjiks van de Volkskrant is me ook wat waard.

Dus tabee Philip Remarque, en tabee Thom Meens! Moge de rancune van de ex-Vkbloggers en de afstraling op de krant jullie treffen als een pijnlijke doorn in de hiel waarmee je nog een Vierdaagse uit te lopen hebt.

Maar verder bedankt voor alles.

Advertisements

About hminkema

father, teacher, musician
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s